20-21 Nisan Hafta sonu 2024 TAYK Trofesi Carrefoursa Kupası Yat Yarışına IRC3 sınıfında NTS Danışmanlık Falcon ile katıldık. Haftayı sınıfımızda 6. olarak tamamladık. @ntsyelken @ntsdanismanlik

2018 yılından beri değerli sponsorumuz NTS Danışmanlık katkılarıyla yarışan ve öğrencilerimizden kurulu Alfasail yarış takımları 2024 itibari ile çok büyük oranda değişti. Yeni gelen arkadaşlarımızın doğal olarak daha önce yarış tecrübesi olmadığı için sezona Ocak ayı içinde çok erken bir zamanda başladık ve tüm hızımız ile devam ediyoruz. Şu an için her şey çok güzel ve sağlıklı bir şekilde ilerliyor, yakında zamanda yeni takımlarımız ile tekrar ait olduğumuz yer olan kürsü başarılarına ve ardından sezon şampiyonluklarına geri döneceğiz. 

2 gün üzerinden planlanan yarışlar normal şartlar altında 2 şamandıra, 1 coğrafi yarıştan oluşuyordu. Hava tahminleri her ne kadar değişkenlik göstersede 20 Nisan Cumartesi hava hakemler şamandıra yarışı ile başlamaya karar verdiler. Yarış IRC0, 1 ve 2 sınıfları ile batı yönlü ortalama 8-10 knot arası rüzgar şiddeti ile başladı. Hemen 5 dakika ardından IRC3 ve 4 sınıfı benzer bir hava ile yarışa başladık. İlk orsa ayağının ortalarında rüzgar şiddetini arttırmaya başladı ve dengemiz bir hayli bozuldu. Bunun yanında rüzgar yönü dramatik bir şekilde güney batı yönüne doğru döndü. Yarışın başındaki beklentilerimizden ötürü parkurun sancak tarafını kullanmayı tercih ettik ve değişen rüzgar ile birlikte maalesef daha ilk orsa şamandırasını dönerken rakiplerimizin bir hayli gerisine düştük. Gerek yeni oluşturduğumuz ekibin tecrübesi, gerekse hava şartlarının sertleşmesi sonucu pupa bacağında balon basmamaya karar verdik. Bundan dolayı önde balon kullanan rakiplerimiz ile farkımız biraz daha açıldı ama balon basıp sorun yaşayan rakiplerimizi de geçtik. İlk turu tamamlarken pupa şamandırasını dönüp hemen tramola attık ve bu sayede tek kontra ile orsa şamandırasına doğru yöneldik. Rüzgar şiddeti o kadar artmıştıki üst sınıflardan dönen teknelerde balonlar yırtılmış, denize düşenler ve broşa girenler olmuştu. Olay yarışmaktan çıkıp ayakta kalmaya döndü ve bizde tamamen güvenli moda geçip ikinci pupa ayağında da balon basmadık ve 9 tekneli sınıfımızda yarışı 6 sırada tamamladık. Rüzgar şiddetinin daha da artması sonucu hakemler günün planlanan 2. Yarışını yapmaktan vazgeçtiler ve Cumartesi günü başka yarış yapılmadı.

21 Nisan Pazar günü ilk günün aksine çok sakin görünüyordu, rüzgarın gücü yarış yapmaya yetmeyebilirdi. Nitekim tüm çabalara rağmen 2. Gün yarış yapılamadı ve toplam 3 adet planlanan yelken yarışı, yapılabilen bir yarış ile tamamlanmış oldu.

Uzun bir aradan sonra 41 tekne ile yarışmak son derece heyecan vericiydi. Hafta sonu onca zorluklara rağmen parkura renk katan dostlarımızı tebrik ederiz.  Her türlü olumsuzluğa rağmen şartları zorlayan ve yarış yapmaya çalışan, her geçen yıl yat yarışlarını geliştirmeye çalışan kulübümüz TAYK’a çok teşekkür ederiz.  @tayk1971 Geçtiğimiz yıl yelken eğitimlerine başladığımız ve Mayıs itibari devam edeceğimiz Carrefoursa’ya yelken yarışlarına vermiş ve verecek olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz, en kısa zamanda birlikte yarışabilmek dileğiyle.  @carrefoursa