19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında TYF tarafından düzenlenen yelken yarışına yarışına IRC2 sınıfında Namet Mary ile katıldık. Parkur dünyanın en güzel yerlerinden birisi olan İstanbul Boğazı idi. Yarışmak için hava koşulları muhteşemdi. Yarışa Sarıyer Büyükdere koyundan başladık. ilk hedef Beşiktaş Çırağan sarayı önünde yer alan şamandırayı dönmekti. IRC 0-1-2 olarak yarışa birikte başladık. Sınıfımızda yer alan 11 rakibimiz ile başladığımız yarışda orta sıralardan  giderek yükseldik. Yarışın ilk ve en uzun ayağı olan Çırağan şamandırasına gelirken kürsü pozisyonundaydık. Son derece kalabalık olan şamandıra dönüşü esnasında büyük bir momentum kaybı yaşadık ve arkadan gelen rakiplerimiz bize yaklaştı. Anadolu Hisarı Samandırasına yaptığımız balon seyrinde ne yazık ki istediğimiz hızlara ulaşamadık ve rakiplerimize geçilmeye başladık. Son ayak olan Anadolu Hasarı Çırağan ayağında her ne kadar vites yükseltsekte yarışı 4. sırada tamamlayıp IRC handikap sistemine göre düzeltilmiş zamanda 6. olduk.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BOĞAZ KUPASI YAT ve SPORTSBOAT YARIŞI biz yat yarışçıları için kapanma sonrası çok güzel bir dönüş oldu. ⛵️ Bundan dolayı başta Türkiye Yelken Federasyonu’na (TYF), yarışı organize eden Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü (TAYK) ve İstanbul Yelken Kulübün’ne (İYK) çok teşekkür ederiz. İki büyük kulübün işbirliğinin gelecek zamanda güçlenmesini ve TYF’nin yat yarışlarına katkısının artmasını temenni ederiz. ?⛵️  Her zamanki parkura renk katan tüm yelkenci dostlarımızı ve özellikle sınıfımızda kürsü başarısı gösteren değerli rakiplerimizi canı gönülden tebrik ederiz ?

Ekibimiz ile her zamanki gibi yapabileceğimiz her şeyi yaptık ama bizim günümüz değildi maalesef. Bazen olmayınca olmuyor. Burada verilen ara her ne kadar bahanemiz gibi görünsede aynı ara rakiplerimiz içinde verildi. Dolayısı ile hızlı bir şekilde antrenmanlara başlamamız gerekiyor. Önümüzdeki yelken yarışlarında daha iyi olmak için elimizden geleni yapacağız. ⛵️Alfasail olarak 30 Mayıs Pazar günü Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen BAUISC Spring Trophy 2.etap yat yarışına IRC2 sınıfında Namet Mary ile katılacağız. Herkese iyi haftalar ve sonrasında hafta sonu yarış için başarılar dileriz ⛵️?