Sezonun ilk yelken / yat yarışı olan İstanbul Yelken Kulübü (İYK) Çanakkale Zaferi 106. Yıl Kupası yat yarışında IRC2 sınıfında Namet Mary yatımız ile sınıfımızda 2. olduk.?

Rüzgar şiddeti düşük olduğu için alternatif rota uygunlandı. 17 deniz mili uzunluğundaki yarışın rotası Kalamış Koyu başlangıç, Digavsing Sığlık şamandırası iskelede, Sivriada iskelede, Yassıada iskelede, Kınalıada iskelede ve Kalamış Koyu (başladığımız yer) bitiş şeklinde idi. Yarışın başında rüzgar güney yönlü esiyordu, oldukça temiz ve hızlı başlangıç yaptık. Başlangıçta birçok rakibimiz gibi balon yelkenimizi basmadık, bundan dolayı Digavsing Sığlık şamandırasına gelene kadar biraz geride kaldık. Şamandırayı döner dönmez Sivriaada kolu üzerinde hattın en iç yerinde güzel bir momentum yakaladık. Orsa ve dar apaz arasında değişen yelken seyirlerinde sınıfımızda Sivriada’ya ilk ulaşan yelkenli tekne olduk. Sonrasında Rüzgar Güneydoğu, Güney yönünden hızlı bir şekilde Güney Batıya dönerek Lodos oldu. Sivriada dönüşünde rakibimiz Helly Hansen Cheese teknesine geçildik ve Kınalıada Burgazada kanalına kadar aramızdaki fark biraz açıldı. Bu kolda değişen rüzgar, ters akıntı nedeniyle yelkenlerimizi çalıştırmakta bir hayli zorlandık ama rüzgarın yön ve şiddetinin oturması ile birlikte güzel bir hız yakaladık. Bu sırada arkamızda yer alan Burgan Bank Extreme ve Logo tekneleri ile farkımızı arttırdık ama Turkcell Alize Kınalıada dönüşü bize bir hayli yaklaştı. Bizde aynı şekilde öndeki rakibimiz olan Helly Hansen Cheese teknesine biraz yaklaştık. Ada dönüşünde Balon yelkenler indi ve dar apaz seyri ile ortlama 250-260 derece batılı rüzgar ile bitiş hattı olan Kalamış koyuna yöneldik. Rotanın bu kolunda hemen arkamızda olan Turkcell Alize ile olan farkımızı dramatik bir şekilde açarken, aynı oranda öndeki rakibimiz olan Halley Hansen Cheese teknesine yaklaştık. Fenerbahçe Burnu Öreke taşı arası fark iyice kapandı ama yarışında sonu gelmişti.? Rakibimizin 29 saniye arkasında bitiş çizgisini kestik .?

Son derece zorlu şartlar altında hava koşullarından dolayı yarış görece kolay olsada her rakibimiz gibi bizlerde son derece hızlı bir şekilde yarışa hazırlandık. Böylesine bir dönemde parkura renk katan tüm dostlarımızı canı gönülden tebrik ederiz.? Ayrıca yarışı düzenleyen İstanbul yelken Kulübüne teşekkür ederiz.⛵️Son olarak bizlere destek veren değerli destekçimiz Namet Gıda adına Sayın Faruk Kayar’a teşekkür ederiz. Birlikte Türk denizcilik ve yelken kültürüne önemli hizmetler vereceğiz.⛵️

20 Mart Cumartesi günü BAU (Bahçeşehir Üniversitesi Yelken Kulübü) Trofesinin ilk yarışı için Namet Mary iile IRC2 sınıfında yarışmak üzere parkurda olacağız.