TEB Özel Bankacılık – TAYK / Moda Deniz Kulübü (MDK) Kupası Yat / Yelken Yarışında Güneş Sigorta Mary ile IRC2 Sınıfında 2. Olduk ?Böylelikle TEB Özel Bankacılık–TAYK 2019 Yat Trofesini IRC2 sınıfında üçüncü olarak tamamlayarak podyumdaki yerimizi aldık ?

Klasikleşmiş rota da yapılan yelken yarışın da fena olmayan bir başlangıç yaptık. Aslında çok daha iyisini yapabilirdik ama amacımız Kalamış başlangıcı ile Digavsing sığlık çakarını (Batı Yönleci) iskelede bırakarak Dalyan şamandırasını olabilecek en sorunsuz şekilde dönmek idi. Sağnaklar ve rüzgar yönü sürekli karayele dönüp kafaladığı için başlangıçta balon basmamayı tercih ettik. İlk dönüş şamandırası olan Digavsing’i sınıfımızda 3. Olarak döndük. Dalyan şamandırasını da sınıfımızda aynı şekilde dönerek bu sefer rotanın uzun kolu olan Sivri ada için Balonumuzu bastık. Tek kontra ve asimetrik balona daha uygun olacağını düşündüğümüz için tercihimizi asimetrik balon yelkenimizde kullandık. İlk başlarda havanın düzensiz olması simetrik balon yelken kullanan yatlar için bir avantaj oldu ve momentumumuzu biraz kayıp ettik. Sonrasında ayağın ortalarında 20-23 knota kadar çıkan ve oturan rüzgar ile hızımız dramatik bir şekil de arttı ve yerimizi koruyup tekrar ön tarafa yaklaşmayı başardık. Nitekim her yarışda kritik yerlerde yaptığımız hatalara bir yenisini daha ekleyip Sivri ada dönüşü bir rakibimize geçilerek adayı 4. Olarak döndük ve işin kötüsü arkadan gelen rakiplerimiz de bizi yakalamış oldu. Artık son hedefimiz rotanın son ayağı olan Digavsing’i sancak tarafta bırakarak finiş vermekti ve pozisyonumuz hem kürsü dışı hem de TAYK 2019 trofesi 3. lüğümüzü tehlikeye sokacak bir yerdeydi. Fakat yelken seyrimiz artık en hızlı olduğumuz orsa seyri idi ve her ne kadar ilk başta hedef hızlarımızı yakalayamasak da hem havanın biraz yumuşaması hem de dalgaların küçülmesi ile hızlandıkça hızlandık ve yarışı 3 saniye fark ile hem 2. Olarak hemde handikap hesabı sonucu 2. Olarak tamamladık. IRC3 sınıfında yarışan diğer ekibimiz I-AM & Forbo Falcon ile yarışı 8. Olarak tamamladık. 

Haftasonuna ve tüm TEB Özel Bankacılık–TAYK Trofesi 2019 a renk katan dostlarımızı tebrik, kulübümüz TAYK’a güzel yelken yarışı organizasyonları için çok teşekkür ederiz. ⛵️

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail