İstanbul Yelken Kulübü (İYK) Yat Yarışları 2019 Trofesi ödül töreninde tüm yıl boyunca kazandığımız ödüllerimizi aldık ☺️. Toplam 6 yarış üzerinden yapılan yelken yarışların da Güneş Sigorta Mary ile IRC2 sınıfında genelde 3. Olarak 2017 yılında başladığımız hikayemiz de şimdiye kadarki en en başarılı sezonumuz geçirdik ve sezonu Trofe üçüncüsü olarak kapattık ?. NTS Danışmanlık Petek ve I-AM & Forbo Falcon  teknelerimiz ile daha önceki yıllarda şampiyonluklar yaşadığımız trofe de bu sene ne yazıkki istediğimiz başarıyı gösteremedik. 

Çanakkale Zaferi 104. Yıl Kupası

Güneş Sigorta Mary ile IRC2 sınıfı birinciği ?
NTS Danışmanlık Petek ile IRC3 sınıfı üçüncülüğü ?

35. Yıl Deniz Harp Okulu Kupası

Güneş Sigorta Mary ile IRC2 sınıfı birinciği ?
I-AM & Forbo Falcon ile IRC3 sınıfı üçüncülüğü ?

34. Yıl Amiral Kupası Yat Yarışları 

Güneş Sigorta Mary ile Boğaz Komutanlığı Kupası etabı IRC2 sınıfı birinciği ?
Güneş Sigorta Mary ile IRC2 sınıfı genel klasman üçüncülüğü?

Heybeliada 1773 Kupası

Güneş Sigorta Mary ile IRC2 sınıfı üçüncülüğü?

Güneş Sigorta Mary ile İstanbul Yelken Kulübü IRC2 Trofe üçüncülüğü ?

Özellikle Güneş Sigorta Mary ile IRC2 sınıfında son derece geliştiğimiz bir sene oldu. Artık teknemizi eskisinden çok daha hızlı bir şekilde hızlandırabiliyoruz ve hava sertlediği zaman çok daha dengeli bir şekilde kullanabiliyoruz. Sezonun ilk iki yarışını kazandığımız zaman trofeyi kazanmak için çok ümitlenmiştik. Hatta 3. Yarışımız olan ve 2 ayaktan oluşan Amiraller Kupası yelken yarışının ilk ayağını kazanarak çok büyük bir avantaj yakalamıştık. Tüm hesaplarımızı katsayısı 3 olan Donanma Kupası yelken yarışı bozdu. 4. Olarak aldığımız 12 puan bizi trofe de bir anda liderlikten 3. lüğe geriletti. Belki de şimdiye kadarki en kötü yarışımız dı. Aslında yarış fena başlamamıştı ve 41 deniz mili uzunluğundaki yelken yarışının ilk bölümünde birinci olabilmek için yeterli farkı oluşturmuştuk. Sonrasında gerek rüzgarın bizi bırakması ki, buna rağmen halen önce olmak için fırsatımız olmasına rağmen takım olarak yaptığımız inanılmaz hatalar bizim 2019 kaderimizi çizdi. Gerçekten hiçbir zaman unutmayacağız kötü bir performanstı ve inşa ettiğimiz her şey bir yarış ile yıkıldı. Sonrasında farkı kapatıp tekrar öne geçmemiz için kalan iki yarışdan biri olan Altın Kilit Kupası rüzgarın yetersiz olmasında dolayı abandone edildi. Heybeliada 1773 yelken yarışında ise farkın kapanabilmesi için gerekli rüzgar koşullar maalesef yoktu. Sonuç olarak çok şey öğrendik ve bu sene de her zaman olduğu gibi elimizden gelenin en iyisini yaptık. Gelecek yıl yada yıllarda şampiyon olacağımıza inancımız tam ☺️. 

Tüm sene boyunca yarışmaktan büyük keyif aldığımız değerli dostlarımızı tebrik ederiz ☺️. İstanbul Yelken Kulübü ve değerli hakemlerimize de düzenledikleri ve yönettikleri yarışlardan ötürü teşekkür ederiz. Temennimiz gelecek sene itibari ile ödül törenlerinin yarış sonrasında düzenlenmesi ve yarış katsayılarının daha hakkaniyetli bir şekilde yeniden düzenlenmesi. 

Çok daha başarılı bir yelken yılında görüşmek üzere ⛵️.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail