Geçtiğimiz hafta sonu yapılan İYK Amiraller Kupası yat yarışlarında IRC2 sınıfında Güneş Sigorta Mary ile 3. olduk ? IRC3 sınıfında NTS Danışmanlık Petek ile 7. I-AM & Forbo Falcon ile 8. olduk.

Yarışlar Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere 2 gün planlandı. Cumartesi ortlama 3 kuvvetinde güney rüzgarlı bir havada gerçekleştirilen yarışlarda Güneş Sigorta Mary ile çok rahat bir birincilik aldık. Bu tarz havalar teknemiz olan X-35 için çok uygun, dolayısı ile şanssızlık yaşamadığımız ve büyük bir hata yapmadığımız zaman açıkçası bizim için çok zor olmuyor ☺️  Aslında bu hava koşulları aynı şekilde Falcon ve Petek için de çok uygun ama tekneleri hızlandırmakta ve ve değişen hava koşullarında hedef hızları yakalamakta çok zorlanıyoruz ? Falcon ve Peteğin pupaları oldukça kuvvetli ve Cumartesi günkü yarışda Sivri ada dönüşü bir fark yaratmaları gerekirdi ama maalesef bu avantajı kullanamadık. 

Pazar günü ise tam tersi istikamette kuzey yönlü ve 4-5 kuvvetinde bir rüzgarda yarıştık. Start sonrası Digavsing Feneri dönüşü Büyük ada sığlık çakarı idi ve rüzgar ortalama 125-135 derece arası geldi (Geniş apaz). Uzun bir kol ve 13-18 knot arası değişen rüzgarda A35 leri kullandıkları asimetrik balon düzeneği ile tutmak mümkün değil. Açık ara hızlılar ve sınıfın en düşük puanına sahip tekneler ? Sonrasında her ne kadar orsa seyrine dönsekte belli bir rüzgar şiddeti (13-14 knot sonrası…) sonrası onları yakalamak ve yarışı kazanmak için gerekli farkı açmak kafamızda toz ve gaz bulutu… ? ama çalışıyoruz ve bayağı hızlandık, biraz daha zamana ihtiyacımız var ?

IRC3 de daha önce belirttiğimiz gibi daha öznümde çok yol var, oradaki rakiplerimizi yakalamamız için çok daha fazla mesai yapmamız gerekiyor ?

Herşeye rağmen denizde olmak çoğu zaman harika bir duygu. Heleki bunu sportif bir amaç ile birleştirip birde mücadele eklendiği zaman çok daha güzel oluyor ☺️ 

Her iki günde yarışmaktan çok büyük keyif aldık ☺️ Hafta sonu parkura renk katan tüm dostlarımızı tebrik ederiz ☺️ Bir sonraki yelken yarışı olan TAYK Olympos Regatta 2019 da görüşmek üzere ☺️ ⛵️