Geçtiğimiz hafta sonu yapılan yelken yarışı olan TEB Özel Bankacılık–TAYK / EKER OLYMPOS REGATTA da IRC2 sınıfında Güneş Sigorta Mary ile 2. olduk ? IRC3 sınıfında NTS Danışmanlık Petek ile 4. Alfasail Falcon Falcon ile 8. olduk.

Yarışın ilk etabı olan Cuma 37 mil İstanbul – Trilye etabında Güneş Sigorta Mary ile IRC2 sınıfında 4. Olduk. NTS Danışmanlık Petek ile de aynı şekilde IRC3 sınıfında 4. olduk. Bu sene başı yeni kurulan ve çok tecrübesiz olan yeni ekibimiz Alfasail Falcon ile 8. Olduk. 24-25 knot sağnaklar da Kalamış başlangıcından 10 dakika sonra rüzgar bazı tekneler için bitme noktasına geldi ? sonra 13-15 knota oturan rüzgar Bozburuna geldiğimiz sırada sağnaklarda 30 knota kadar çıktı. Güneş Sigorta Mary ile planımız genelde de doğru alan burnun açığından, yani Gemlik körfezinin önünüden dolanmakdı. Tam sağnakların sonu geliyordu ki balon yelkenimiz tepeden parçalandı. Aslında yapmamız gereken de durma noktasına yaklaştığımız yerde dışarı kavança atıp parabol yaparak gitmekti ama önümüzde dışarıdan içeri girmeye çalışan tekneler ve o sırada içeride aldığımız rüzgar bizi yanılttı ve Bozburunun hemen arkasında Trilye’ye ulaşmaya çalıştık. Sonuçta o rüzgar bizi bıraktı ve tekrar her yakaladığımız fırsatta Gemlik körfezinin dışına çıkmaya çalıştık. Bu sırada bizden çok daha önce çıkan rakiplerimiz ile aramız bir hayli açıldı ve ilk günü bitiş çizgisini 3. keserek ama sıralamada 4. Olarak bitirdik (IRC handikap hesabı). 

2. gün şamandıra yarışı olarak planlandı. Güneş Sigorta Mary ile IRC2 sınıfında 1. olduk. IRC3 sınıfında NTS Danışmanlık Petek ile 4. Alfasail Falcon Falcon ile maalesef yarışı yaşadığımız teknik bir sorundan dolayı terk etmek zorunda kaldık. Güneş Sigorta Mary ile şimdiye kadar ki en şanslı yarışlarımızdan birini çıkardık. Rüzgar hep bizimle idi ☺️ Nereye gitsek hep bize tazeledi ve rakiplerimizi bir o kadar yalnız bıraktı. Doğal olarak çok rahat bir birincilik aldık ☺️

Yarışın son etabı ise 37 mil olan Trilye – İstanbul rotasında yelken bastık. Rüzgar çok değişkendi ve her yerden esti ? Son derece hızlıydık ve yarışın büyük bölümünde ön sıralarda yer aldık. Yarışın ortalarında liderlik pozisyonunda aldık ama bizle farklı rota izleyen iki rakibimiz olan Tüpraş Alize ve Uniq2go Hangover kuzey rotasında beklenen poyrazı önce aldıkları için adaların orada önümüze çıktılar  ? Fiziksel olarak Uniq2go Hangover teknesini geçtik ama IRC handikap hesabından dolayı son günü 3. Olarak tamamladık ve genelde TEB Özel Bankacılık–TAYK / EKER OLYMPOS REGATTA da IRC2 sınıfında Güneş Sigorta Mary ile 2. olduk ?

Her zamanki gibi yarışmaktan ve mücadeleden çok büyük keyif aldık ☺️ Çok zor geçen, ilk gün biraz şanssız, 2. Ve 3. Gün bir o kadar şanslı olduğumuz bir hafta sonuydu. Yelkenlerimiz çok iyi çalıştı. Her zamanki elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Hızımız her geçen gün biraz daha artıyor. Daha çabuk hızlanmayı başardığımız zaman çok daha iyi sonuçlar alacağız. Yelken son derece sabır isteyen bir spor. Hafta sonu parkura renk katan tüm dostlarımızı tebrik ederiz ☺️

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail