Geçtiğimiz hafta sonu yapılan TEB Özel Bankacılık–TAYK / Burgaz ada Deniz Kulübü Kupası yelken yarışında IRC2 sınıfında Güneş Sigorta Mary ile 3. olduk ? IRC3 sınıfında NTS Danışmanlık Petek ile 4. Alfasail Falcon Falcon ile 6. olduk.

27 yıldır büyük bir başarı ve nazik ev sahipliği ile gerçekleştirilen yelken yarışlarında her zaman ki gibi adalar arası klasik rota uygulandı. Yarışada beklenin biraz üzerinde bir rüzgar şiddeti ile başladık. Mevcut şartlarda yapabileceğiniz tek şey aynı Formula 1 de olduğu gibi ideal çizgi dışına çıkmamaktı. Dolayısı parkuruda tercih edilen bir rota olmazdı. Herkes aynı yerden gidecekti. Bunun için temiz bir başlangıç, en yüksek sürat ve hata yapmamak gerekiyordu ? Güneş Sigorta Mary ile her şey planladığımız gibi başladı ama teknemizi hedeflediğimiz hızlara kısa süre içerisinde çıkaramadık ve yelkenlerden istediğimiz performansı alamadık. Bu tarz yarışlarda önde başlayıp önde kalmak çok önemli çünkü rakibinizi geçmek için farklı bir manevra size pahalıya patlayabilir. Balıkçı adasına gelirken biraz gerilere düşmemize rağmen adayı sınıfımızda 4. Olarak döndük. Uzun bir orsa kolu olan Büyük ada ve Sedef adası kanalında her ne kadar hızlı olsak da hızımız tüm rakiplerimizi geçmemize yardımcı olmadı. Buna rağmen Büyük ada sığlık çakarını sınıfımızda 3. Olarak döndük ve son düzlük olan Heybeli ada Büyük ada kanalında en yüksek sürate ulaşıp, bir şekilde Heybeliadanın karıntısına girmeden Pupa dan Orsa seyrine hızlı ve hatasız bir şekilde geçmemiz gerekiyordu. Son 10 dakikaya kadar her ne kadar sınıfımızda 2. Pozisyona yerleşsek de IRC handikap sistemine göre 4. Pozisyonda yol alıyorduk. Son kısım olan Heybeliada Burgaz ada kanalında yani yarışa başladığımız yerde hızımız çok daha iyi oturdu ve aslında çok iyi yarışmadığımız ve çokça hata yaptığımız bir yarışı 3. Olarak tamamlamış olduk.

IRC3 sınıfında benzer durum NTS Danışmanlık Petek teknemiz dede mevcut idi. Büyük ada sığlık çakarına kadar kürsü pozisyonumuz vardı ancak Balon tercihimiz bizi biraz gerilere attı ve yarışı ancak 4. Olarak bitirebildik. Aynı sınıfta yarıştığımız diğer yelkenlimiz olan Alfasail Falcon da ise bu sene başında kurulan yeni yelken takımımız ile hedef hızlara ulaşmakta çok zorlandık ve bundan dolayı yelken yarışını 6. sırada tamamlayabildik. 

Her zamanki gibi TAYK / BDK Yelken Yarışından çok büyük keyif aldık. Eksiksiz bir organizasyon oldu. Emekleri için en başta yelken kulübümüz TAYK’a ve sonrasında nazik misafirperverliklerinden dolayı Burgazada Deniz Kulübüne çok teşekkür ederiz ☺️ Yarış sonu klasikleşen sucuk ekmek partisi her zamanki gibi çok lezzetli idi ? Hafta sonu parkura renk katan tüm değerli dostlarımıza çok teşekkür ederiz ☺️

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail